Lokalavisa omtalte JuleKula som tidenes julefest og publikum var i ekstase over å endelig ha fått en skikkelig romjulsfest i Spydeberg igjen.

Allerede når DJ klaffen entret podiet kl. 19 strømmet folk til for å danse på bordene. Børre Olsen, som er en av de tre arrangørene, var over seg av begeistring. – Det er utrolig moro å se så mange glade folk stå å danse av seg ribbefettet til herlig rockemusikk servert av den særdeles kortreiste DJ Klaffen. At Kenneth skulle gjøre så stor suksess tror jeg ikke at han selv hadde regnet med heller, sier Børre lettere overrasket.

Utsolgt
Allerede før dørene åpnet varslet arrangørene at det så ut til å bli utsolgt i døra. Og spådommen skulle bli til virkelighet. – 802 besøkende. Det er faktisk to flere enn det er tillatt å ha inne i lokalet det, gliser en storfornøyd Eddy Lyshaug som også er meget fornøyd med stemningen. – Bortsett fra ei jente som gråt over at hun hadde mistet øredobben sin så jeg kun mennesker som smilte fra øre til øre. Folk storkoste seg med å danse på bordene og de fleste holdt ut helt til klokka ble to. Det imponerer meg, sier Eddy.

Børre er overrasket over at folk stormer ut i romjula. – Jeg hadde hele tiden troa på at det ville bli folksomt, men at folk stormer ut og gjør JuleKula utsolgt, det var over min forventing, sier en takknemmelig Børre Olsen, som fortsatt lever godt på tittelen Spydebergs største kjendis.

Uroligheter
Vaktene fra PSS Securitas fikk noen utfordringer utover kvelden, men taklet dette på en fin måte. – At det blir noen utfordringer med folk som er ute i romjula må man nesten ta høyde for. Men stort sett oppførte folk seg bra og var i veldig god stemning, kunne vaktlederer fra PSS Securitas fortelle.

Ny JuleKule?
Mange ønsker seg nok ei ny JuleKule neste romjul, men om det ønsket innfris vil ikke arrangørene svare på. – Det er stor forskjell på å arrangere festival innendørs kontra utendørs. Akkurat nå kjennes det ut som vi har nok med å arrangere festival på Tebo-senteret i mai, men vi får se utover våren/sommeren om lysten dukker opp, sier en nøktern Kenneth Hansen om mulighetene for ei ny Kule.

“800 dansa på bordene.”

JuleKula-bilder