SKRU PÅ TV’N

IMG_7853

Spydeberg Rock ber deg herved om å skru på TVen, velge kanalen med NRK på fjernkontrollen, ta frem mentometerknappene, og se den norske Eurovision-finalen førstkommende lørdag!

«Hæ? Skal jeg sitte der og se på Melodi Grand Prix? Jeg er jo Rock’n’roll!» tenker du nå.

Ja det skal du! Fordi da får du en forsmak på hva et av Norges beste puddelrockband skal sprenge høyttalerne med på Spydeberg Rock festival 2016.

Har du fortsatt ikke skjønt hvem vi snakker om? Hvis vi sier at de har hits som «Love don’t bother me» og «Love cries» da? Nå blei det for lett!

Spydeberg Rock er altså stolt over å presentere STAGE DOLLS!

Vokalist og gitarist Torstein Flakne tar med seg duoen Terje Storli på bass og Morten Skogstad på trommer, og kjører turnébussen til #1820rockcity siste helga i mai. Stage Dolls er et av de rockebanda du føler alltid har vært der. Bandets historie springer ut fra trønderrocken på 1980-tallet. Torstein Flakne hadde i 1980 gjort suksess med ikke helt ukjente The Kids og hiten «Forelska i lærern», før han i 1983 blei henta inn som reservegitarist i Terjes Storlis band Hot Lips. Etter litt jamming i øvingslokalet så raskt Stage Dolls dagens lys. Etter omfattende turnering i Norge generelt og Trøndelag spesielt kom de med sitt første album «Soldiers Gun» i 1985, og dette ble fulgt opp av albumet «Commandos» året etter. «Commandos» skulle virkelig åpne dørene internasjonalt for bandet. I 1988 ga gutta ut albumet «Stage Dolls» i USA med bl.a. hiten «Love Cries», som nådde 44. plass på Billboardlista og solgte til gull i Norge, etterfulgt av turnering i USA og Europa. I 1990 kom et nytt album, «Stripped», og kanskje deres største hit; «Love don’t bother me». Visste du forresten at det er Kate Moss som spiller i musikkvideoen som ble laget til den låta?

I 1993 var Stage Dolls blitt 10 år gamle. Hva var da bedre enn å feire det med nytt album og allsanghiten «Hard to say goodbye»? Jan Fredrik Karlsen har uttalt at «Stage Dolls hadde de ultimate klinelåtene», og det blir ikke mye bedre enn denne låta her. Det blir garantert hender i været, allsang og luftgitarsoloer blant publikum på plenen ved Tebo’n. Kanskje noen til og med husker hvordan de dansa med en jente eller gutt for første gang til denne klassikeren, selvfølgelig med behørig avstand og strake armer, på skolefest i musikkrommet på Hovinskolen?

Etter en «unplugged» turné på slutten av 90-tallet fulgte samlealbumet «Good Times» i 2003, noe som åpnet øra til en ny generasjon for puddelrockerne. To album og flere singler gjennom de siste 10 åra har ført Stage Dolls frem til der de er nå. Som et av Norges mest markante rockeband de siste 33 åra(!), skal de nå forsøke sjarmere hele Norge med låta «Into the fire» i Melodi Grand Prix lørdag 27. februar. Den internasjonale finalen er andre helga i mai, så hvis dere er flinke nok til å stemme på gutta kan det altså hende at #1820rockcity tar imot vinnerne av Eurovision 2016 to uker seinere!

Vi gleder oss!

stage_dolls_2

 

By | 2016-11-09T11:27:17+00:00 25. februar 2016|