PLUMBO til Indre Østfold!

Det er vanskelig å føre en samtale om folkelig rock uten å nevne gigantene Plumbo. Det ikoniske navnet er et synonym for hva bandet har å by på, i likhet med det kraftige avløpsmiddelet så er bandet Plumbo definisjonen på Trøkk.

 

Som et av Norges mest prestisjefylte live-band kommer de seg sjelden gjennom en konsert uten at både lyden og stemningen gjaller i mils omkrets. Sjangeren kalles festrock, en deilig sjanger som nærmest umuliggjør mobilitet av gjestene.

 

Det komplette vidunderet Plumbo knakk koden for lenge siden. Allerede i 2002 slapp de første albumet «Full åpning», albumet ble møtt av sterk kritikk, og det ble anklagd for å være «Plumpt og Pinlig». Heldigvis visste gjengen å bearbeide konstruktiv kritikk, og flausen viste seg å være starten på noe stort.

Plumbo-pressebilde-2014-1024x808

Ni år etter første album viste de verden hvilken kraftig effekt en fløytesolo kunne ha. Rent tilfeldig er det ikke at alle nordmenn vet om Møkkamannen og hans noe kjipe skjebne. Historien bak den spellemannsvinnende låta er nokså fantastisk, og vi legger ikke skjul på at årets Plumbo-konsert i Spydeberg skal bli gjestet av en lokalhelt.

 

Bandet består av fem dyktige musikere med vokalist Lars Erik Blokkhus i spissen. På dyktig vis kombinerer de sjangere som folk, pop, rock og boogie. 16 år etter oppstart besitter de et bredt register av egenkomponert musikk, for ikke å snakke om artistsamarbeidet med Staysmann og Laz. Omtrent som en maktdemonstrasjon gikk «En siste gang» rett inn på Top-50 lista på Spotify, og etter dette forsvant all mulig tvil om at Plumbo hadde sjangere de ikke mestrer.

 

Vi kan lite annet enn å glede oss til de musikkperlene Plumbo tenker å servere like over midnatt, og hvem vet, kanskje Ola Nordmann eller Møkkamannen titter innom?

 

By | 2018-05-01T08:22:19+00:00 1. mai 2018|