KLOVNER I KAMP TIL SPYDEBERG ROCK!

kik-slide

Det er år 2000. Milleniumskollapsen er avblåst, Petter Solberg har bytta fra Ford til Subaru, og fire karer ligger under ei seng på Bjølsen Hospital og spiller inn rap-albumet «Schwin». Gutta kalte seg Klovner i Kamp, og albumet var Norges første rap-album på norsk. Klovnene besto av rapperne Alis(Aslak Rakli Hartberg), Dansken(Esben Selvig), og Dr. S(Sveinung Eide), samt dj’en DJ Goldfinger/Fingern(Thomas Gullestad).

Året etter kom albumet Bjølsen Hospital, oppkalt etter blokka i Oslo hvor Alis og Dansken bodde i flere år. Med til sammen 31 000 solgte eksemplarer, Spellemannspris for beste rapalbum, og Edvardsprisen for beste tekst til musikk kan man trygt si at den skiva var en gedigen suksess. Vi tipper du ganske raskt kjenner igjen beaten, når du får høre «Nattens sønner» og «Kaninkoker 2» på plenen ved Tebo-senteret i slutten av mai.

Hvis du leste like mye Donald-blader som meg på 80- og 90-tallet husker du kanskje også låta «Andeby City» fra ca. 1997? Låta snur (mildt sagt) opp-ned på idyllen vi kjenner fra tegneseriebyen, og var en av flere demolåter som Klovnene spredde rundt på kassetter og internett. Og da snakker vi sånn internett som krevde at ingen kunne bruke fasttelefonen og internett samtidig!

Guttas neste album «Kunsten å fortelle», som kom ut i 2003, ble rost av kritikerne og hadde hiten «Fritt vilt». I 2005 kom konseptalbumet «Ørnen Tek ikkje Unga», hvor gutta dro med seg Odd Nordstoga på låta «Syng». Etter uenigheter innad i gruppa ble de imidlertid enige om å legge opp i 2006, og sa adjø til et fullsatt Rockefeller 1. september samme år.

De siste 10 åra har gutta drevet med diverse konsepter. Du har for eksempel sikkert sett Dansken og Fingern på TV, Dansken, Alis og Dr. S i rockebandet Yoga Fire, samt at Alis har spilt både i bandet Shining og komponert musikk til en rekke filmer. De spilte en enkeltkonsert på Roskilde-festivalen i 2009 pluss tre utsolgte gjenforeningskonserter på Sentrum Scene i 2013.

Etter enda to gjenforeningskonserter i 2015 er nå Klovner i Kamp klar for å turnere landet igjen, denne gangen med hiten «Langt å gå» fra den nye Flåklypa-filmen i ryggen. Vi gleder oss til å vaie med henda!

By | 2016-11-09T11:27:17+00:00 13. mars 2016|